Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلودگی هوا معضل دیرینه‌ای است که برآسمان کشور سایه افکنده و همه برنامه‌ها و پروژه‌های رفع این تهدید بزرگ زیست محیطی تاکنون ناکارآمد و بی‌اثر بوده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کلانشهر اراک به دلیل وجود منابع متعدد انتشار آلودگی هوا در اغلب روزهای سال با شرایط ناسالم روبرو است و هم اکنون جز هشت شهر آلوده کشور محسوب می‌شود؛ این در حالی است که صنایع آلاینده که مهمترین دلیل آلایندگی این کلانشهر به شمار می‌رود به گفته مدیران شهری به صورت کامل عوارض آلایندگی را پرداخت نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته چندی پیش مدیرکل امور مالیاتی استان مرکزی خبر داد که در هشت ماهه اول سال جاری ۶۱۷ میلیارد تومان عوارض آلایندگی و ارزش افزوده به شهرداری اراک پرداخت شده و از این رقم ۲۱۰ میلیارد آن فقط در آبان ماه امسال به حساب شهرداری اراک واریز شده است.

به گفته عباس مزیکی تمام شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان در سال جاری تاکنون مجموعاً رقم ۱,۴۵۰ میلیارد تومان عوارض را دریافت کرده‌اند و عمده این مبالغ به شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان‌های اراک و شازنده بویژه شهرداری اراک اختصاص یافته است.

عوارض آلایندگی واحدهای صنعتی برای بهبود زیرساخت‌های شهر هزینه شود

در این باره سیاوش آقاخانی، کارشناس محیط زیست و از فعالان حوزه سمن‌های مردم نهاد به خبرنگار ایمنا می‌گوید: عوارض آلایندگی را می‌توان برای بهبود زیرساخت‌های شهر در حوزه‌های حمل و نقل عمومی، اجرای طرح‌های پیاده محور، توسعه فضای سبز و حتی آموزش و فرهنگ‌سازی در جهت کاهش آلودگی هوا هزینه کرد.

وی ادامه می‌دهد: این عوارض در سال‌های گذشته به شهرداری‌های اراک و شازند اختصاص یافته و متأسفانه نحوه هزینه کرد این اعتبارات به بدترین شکل ممکن انجام شده؛ وضعیت امروز شهر اراک با بیش از ۱۳۰ روز آلاینده نشان می‌دهد که سیاست‌ها در زمینه کنترل آلودگی هوای شهر که بخش عمده‌ای از آن با چگونگی تخصیص منابع ارتباط دارد، شکست خورده است.

این کارشناس محیط زیست خاطرنشان می‌کند: به تازگی شهردار جدید اراک و اعضای شورای اسلامی شهر نیز در این زمینه اظهاراتی داشته‌اند و از اجرایی نشدن تعهدات دولت در حوزه‌های مختلف چون بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، احداث زیرگذرها و روگذرهای شهری، توسعه فضای سبز و غیره گلایه‌مند بوده‌اند، اما این پرسش مطرح است که عوارض آلایندگی که در سال‌های گذشته و در شوراهای قبلی به مجموعه شهرداری پرداخت شده در چه زمینه‌هایی و چگونه هزینه شده است و اعتباراتی که به تازگی پرداخت شده چگونه هزینه خواهد شد، این مسئله باید به طور شفاف به مردم ارائه شود.

وی خاطرنشان می‌کند: شهرداری باید موارد مؤثر در آلودگی هوا شهر را شناسایی کرده و با اولویت بندی دست به اجرا بزند. این اعتبارات را می‌توان در زمینه‌هایی چون نگهداری شبکه پایش آلودگی شهر اراک و توسعه آن هزینه کرد چرا که در شهری چون تهران چنین اقدامی انجام شده است. علاوه بر آن باید در زمینه فضای سبز شهری اعتبارات ویژه‌ای اختصاص داده شود تا گونه‌های سازگار با اکوسیستم شهر اراک که اثرات مستقیمی در کاهش آلودگی هوا دارند در شهر کاشته شود.

این کارشناس شهری اضافه می‌کند: اجرای محدودیت‌های ترافیکی منطبق بر میزان آلودگی هوا با اولویت سیاست‌های پیاده محور، توسعه حمل و نقل عمومی شهر، راه اندازی شبکه بی. آر. تی و حتی سرمایه گذاری برای راه اندازی مترو در شهر اراک، هوشمندسازی ترافیک شهر نیز از دیگر مواردی است که باید در هزینه کرد عوارض آلایندگی صنایع در اولویت قرار بگیرند و انتظار داریم شورای اسلامی شهر به نمایندگی مردم در این زمینه نظارت جدی داشته باشد، سازمان‌های مردم نهاد نیز آمادگی همکاری با شورا را در این زمینه دارد.

وی اظهار می‌کند: سایر صنایع که عوارض آلایندگی خود را پرداخت نکرده‌اند را هم نباید فراموش کرد، برای نمونه تیم داری مجموعه صنعتی اطراف اراک باعث نخواهد شد که مردم آلایندگی این واحدهای صنعتی را فراموش کنند؛ در این راستا مدیران شهری و استانی باید این مسئله را به جدیت پیگیری کنند.

صنایع آلاینده به طور کامل عوارض خود را پرداخت نمی‌کنند

علیرضا کریمی، شهردار اراک نیز در این باره به خبرنگار ایمنا می‌گوید: عوارض دریافتی از صنایع آلاینده در حوزه‌هایی چون توسعه فضای سبز، بهبود ترافیک شهر و جوان سازی پارک‌ها هزینه می‌شود.

وی اضافه می‌کند: در این راستا با توجه به خشکسالی، یک از مواردی که باید در نظر داشت استفاده از گونه‌های سازگار با آب و هوا و شرایط جغرافیایی اراک است؛ در این زمینه باید مطالعاتی داشته باشیم تا در توسعه فضای سبز شهر در آینده گونه‌های گیاهی مناسب‌تری را مورد استفاده قرار دهیم.

شهردار اراک اظهار می‌کند: در زمینه حمل و نقل شهری نوسازی و خرید اتوبوس از اولویت‌های مدیریت شهری است که می‌توان با استفاده از عوارض آلایندگی آن را به انجام رساند، چرا که هزینه‌های اجرای برنامه‌های پیاده محور در شهر از دیگر منابع شهرداری تأمین شده است.

وی خاطرنشان می‌کند: هزینه اجرای طرح‌های مختلف شهرداری برای کاهش آلودگی هوا بسیار بیشتر از مبلغی است که به عنوان عوارض آلایندگی دریافت شده، برای نمونه در ساخت تقاطع‌های غیر همسطح چندین قرارداد با قرارگاه خاتم الانبیا داشته‌ایم که تنها یکی از این قراردادها بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته در حالی که کل عوارض آلایندگی که از ابتدای سال تاکنون شهرداری دریافت کرده به ۳۰۰ میلیارد تومان هم نمی‌رسد، این مبلغ بسیار ناچیز است و می‌توان گفت صنایع آلاینده به طور کامل عوارض خود را پرداخت نمی‌کنند.

عوارض آلایندگی را برای توسعه حمل و نقل عمومی هزینه می‌کنیم

سیدوحید میرنظامی، رئیس شورای اسلامی شهر اراک نیز به خبرنگار ایمنا می‌گوید: ما در نظر داریم عوارض آلایندگی که از صنایع شهر دریافت می‌شود در راه توسعه حمل و نقل عمومی شهر هزینه کنیم.

وی اظهار می‌کند: اراک جز شهرهای آلوده کشور است که ناوگان حمل و نقل عمومی آن فرسوده شده و نزدیک ۱۵ سال است که این ناوگان بهسازی و نوسازی نشده؛ از همین رو ما در تلاش هستیم از منابع مالی موجود در شهرداری اعتبار ویژه‌ای را به این موضوع اختصاص دهیم.

کد خبر 543198

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اراک کلانشهر اراک شهرداری اراک شورای اسلامی شهر اراک استان مرکزی عوارض الايندگي صنایع آلاینده آلودگی هوا علیرضا کریمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عوارض آلایندگی حمل و نقل عمومی توسعه فضای سبز میلیارد تومان صنایع آلاینده خبرنگار ایمنا آلودگی هوا شهر اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۷۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌۱۷۰ میلیارد ریال، هزینه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بر دوش شهرداری گرگان

ایسنا/گلستان معاون خدمات شهری شهردار گرگان گفت: شهرداری گرگان در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷۰ میلیارد ریال هزینه صرف ساماندهی و کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر کرد.

احمد سالاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه شهرداری گرگان به منظور نگهداری سگ‌های بلاصاحب بعد از جمع‌آوری اقدام به ساخت پناهگاه می‌کند، اظهار کرد: این پناهگاه در مساحت یک هزار مترمربع و با ظرفیت ۳۰۰ قلاده سگ در حال فعالیت است.

وی جمع‌آوری، عقیم‌سازی، واکسیناسیون، نگهداری، غذادهی و مدیریت را از جمله اقدامات انجام شده در این پناهگاه برشمرد و تصریح کرد:  این ظرفیت پناهگاه ساخته شده برای شهر گرگان کافی است اما متأسفانه شاهد رهاسازی سگ‌های بلاصاحب از شهرها و روستاهای اطراف در شهر گرگان هستیم که این امر مشکلاتی را در تأمین فضا ایجاد می‌کند.

معاون خدمات شهری شهردار گرگان با بیان این مطلب که به ازای هر قلاده سگ ۳۵ میلیون ریال هزینه می‌شود، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به منظور جمع‌آوری، واکسیناسیون، تغذیه و نگهداری سگ‌های بلاصاحب و مدیریت مجموعه پناهگاه، بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

سالاری با توضیح اینکه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ یک هزار و ۹۴۲ قلاده سگ جمع‌آوری و در این مرکز نگهداری شده است، افزود: دامپزشکی، بهداشت و درمان، شهرداری، نیروی انتظامی و مراجع قضایی دستگاه‌هایی هستند که در خصوص سگ‌های ولگرد وظیفه‌مند هستند.

معاون خدمات شهری شهردار گرگان خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی و آموزش شهروندان در قبال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان و هشدار درباره گزش کودکان توسط سگ‌های ولگرد، دو اقدام مهم برای حل معضل سگ‌های ولگرد است.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی/مبالغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟
  • درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی
  • عقیم‌سازی ۶۰۰ قلاده سگ در اراک
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • ‌۱۷۰ میلیارد ریال، هزینه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بر دوش شهرداری گرگان
  • اختصاص عوارض آلایندگی به کهگیلویه و بویراحمد
  • ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر