Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلال الدین میرزایی رزاز گفت: عقیمی ناشی از کاهش اسپرم از دیگر عوارض آلودگی هوا است همچنین آلودگی هوا در بیماران دیابتی باعث بروز اختلال در روند کنترل قند خون می‌شود. درضمن آلودگی هوا در بروز چاقی و خطرات ناشی از آن نیز تاثیر دارد.

به گزارش برنا؛ آلودگی هوا مساله امروز و دیروز کشور ما نیست، بلکه هر ساله در فصل سرما به‌دلیل بروز آلودگی هوا نفس همگان به شماره می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند این مقوله نیازمند کارهای کارشناسی و اصولی از سوی تصمیم‌گیران در طول سال است تا بتوان با ارتقای کیفیت خودروها، کاهش ترددهای غیرضرور و ... از تشدید آلودگی‌ هوا در کشور کاست. 

جلال الدین میرزای رزاز، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس انجمن تغذیه ایران درباره تاثیرات آلودگی هوا به خبرنگار برنا گفت: وارد شدن هر گونه ماده خارجی به آب، هوا، خاک و زمین به حدی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیکی آن تغییر ایجاد کند و برای انسان و دیگر موجودات زنده مضر باشد آلودگی محسوب می‌شود.

رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: انباشت مونوکسید کربن، اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای نیتروژن، ترکیبات آلی فرار، ذرات معلق، کلروفلوئوروکربن‌ها، فلزات سمی، ازون تروپوسفری، آلودگی‌های رادیواکتیو و آمونیاک در آلودگی هوا مشاهده می‌شود.

میرزایی‌رزار ادامه داد: آلودگی هوا به اشکال مختلف می‌تواند آثار زیان بار درازمدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسان بگذارد. آسیب پذیری کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگر گروه‌های سنی است.

او بیان کرد: برخی بیماری‌ها مانند آسم، بیماری قلبی و ریوی در مواقع آلودگی هوا تشدید می‌شوند. میزان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی زیان‌بار است، یعنی مدت تماس با آلاینده‌ها و غلظت مواد شیمیایی مهم است. درضمن آثار درازمدت آلودگی هوا می‌تواند بیماری مزمن تنفسی، سرطان ریه، بیماری قلبی و حتی آسیب به مغز، اعصاب، کبد و کلیه‌ها را به دنبال داشته باشد.

به گفته او آلودگی هوا در کوتاه مدت حساسیت چشم‌، بینی و حلق، عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی مانند برونشیت، سردرد و تهوع به‌دنبال دارد.

میرزایی رزاز درباره دیگر عوارض آلودگی هوا بر سلامتی افراد تاکید کرد: عقیمی ناشی از کاهش اسپرم از دیگر عوارض آلودگی هوا است. همچنین آلودگی هوا در بیماران دیابتی باعث بروز اختلال در روند کنترل قند خون می‌شود. درضمن آلودگی هوا در بروز چاقی و خطرات ناشی از آن نیز تاثیر دارد.

 

او با بیان اینکه از نظر تغذیه‌ای باید افراد آنتی اکسیدان مصرف کنند تا ضررهای ناشی از تنفس آلاینده‌های هوایی به حداقل برسد، گفت: در این شرایط استفاده از روغن و دانه‌های گیاهی، حبوبات، سبزیجات سبز، تخم‌مرغ، مرکبات، فلفل شیرین، انواع کلم، نورخورشید، لبنیات غنی شده، غذاهای دریایی، سبزیجات برگ‌دار و غلات پیشنهاد می‌شود.       

//انتهای پیام: 2                                                   

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا تغذیه زهرا سلیمانی عوارض آلودگی هوا آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۱۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام