Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی از نظر خود درخصوص ممانعت از واریز بخشی از عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست برگردند.

رضا میرزایی سیزدهم مهرماه در نشستی مطبوعاتی، با اشاره به بهبود وضعیت آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور در سال جاری که حاصل کاهش ترددها بوده است، افزود: در شش ماهه سال جاری ۳۲ روز پاک، ۱۵۲ روز سالم و ۱۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس در کارنامه وضعیت هوای شهر اراک به ثبت رسیده است و خوشبختانه روز ناسالم برای تمامی گروه‌های حساس گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در سال ۱۳۹۵، تعداد روزهای ناسالم در اراک ۷۵ روز بوده که این رقم در سال جاری به ۱۴ روز رسیده است و در واقع در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد و نسبت به سال ۹۰، ۵۰ درصد شمار روزهای آلوده در اراک کاهش داشته است.

میرزایی با اشاره به اینکه وضعیت آلودگی هوای کلانشهر اراک در سال‌های اخیر کاملا کاهشی و با شیب ملایم و کارشناسی بوده است، بیان کرد: این روند کاهش، اتفاقی نبوده است، علاوه بر اقدامات موثر مانند بهبود وضعیت استقرار صنایع، رفع آلایندگی و ارتقای سیستم‌های کاهش آلودگی، وقوع بارندگی در جنوب کشور و کنترل ریزگردها در کاهش ذرات معلق و ریزگردها اثربخش بوده است.

وی تصریح کرد: در سال جاری پنج ایستگاه پایش آلودگی هوا افتتاح شد و تعداد این ایستگاه ها به ۱۱ مورد رسید، همچنین ما درصدد افزایش ایستگاه‌ها در شهرستان های دلیجان، محلات، زرندیه به دلیل استقرار صنایعی مانند ایزوگام، سنگ‌بری و ... هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با تاکید بر اینکه انتخاب فضا و جانمایی این ایستگاه‌ها کاملا طبق نظرات کارشناسی، دانش فنی و با همکاری سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست بوده است، گفت: برای شهر اراک درصدد تهیه پنج دستگاه دیگر هستیم و با توجه به اینکه صندوق ملی محیط زیست اعلام کرده است که در سال جاری ۲۰۰ دستگاه خریداری خواهد کرد تلاش می شود که از این ظرفیت برای شهر اراک استفاده حداکثری صورت گیرد.

وی افزود: شهر اراک تا ۱۲ مهرماه بعد از تبریز به لحاظ داشتن بیشترین روز سالم در سال جاری در جایگاه دوم جدول وضعیت هوای هشت کلانشهر کشور جای گرفته است و آلاینده مسئول در روزهای ناسالم شهر اراک نیز ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون است، البته در یک روز به دلیل اورهال پالایشگاه شازند، شاهد وجود دی اکسید گوگرد در هوای شهر اراک بودیم.

میرزایی با بیان اینکه یکی از کلان‌ترین پرونده‌های زیست محیطی کشور پرونده آلایندگی شرکت آلومینیوم ایران است که از سال ۹۰ باز بوده است، گفت: این پرونده در ۱۴ شعبه دادگستری تهران و شعب اراک باز است و در سال ۱۳۹۲ که رای دادگاه به نفع شرکت ایرالکو مبنی بر عدم آلایندگی و قانونی نبودن مصوبه کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک صادر شد، اعتراض محیط زیست و پیگیری‌های دستگاه قضا باعث شد که امسال شعبه دو تجدیدنظر دیوان عدالت اداری رای صادره را نقض کند و در واقع مسئله آلایندگی واحد آندسازی شرکت به اثبات رسید.

وی تصریح کرد: این شرکت از سال ۱۳۹۰ تاکنون عوارض آلایندگی خود را پرداخت نکرده است در حالی که طبق قانون شرکت‌های دارای آلایندگی باید یک درصد از فروش خود را به حساب شهرداری ها و دهیاری‌ها واریز کنند که این امر از سوی ایرالکو طی ۹ سال اخیر عملیاتی نشده است، از طرفی طبق تصمیم مجلس شورای اسلامی در بودجه سال ۱۳۹۹ لحاظ شد که ۳۵ درصد از این یک درصد عوارض آلایندگی صنایع به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا صرف رفع آلایندگی همین صنایع شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه آلودگی هوا منشاء بروز ۱۵۰ نوع بیماری است و بهتر است که این آلودگی‌ها از مبداء کنترل شوند، گفت: متاسفانه اخیرا مجلس شورای اسلامی مطرح کرده است که ۳۵ درصد از یک درصد از فروش صنایع آلاینده به صندوق ملی محیط زیست واریز نشود که این اتفاق جای تاسف دارد و امیدواریم نمایندگان مجلس از این نظر خود بازگردند. قطعا اجرای این تصمیم بار دیگر مظلومیت محیط زیست را به نمایش خواهد گذاشت.

وی اظهار کرد: محیط زیست برای استفاده از منابع واریز شده به این صندوق برنامه ریزی کرده است، در حال حاضر پالایشگاه شازند یکی از صنایع بزرگ و آلاینده استان است که رفع آلایندگی آن در اولویت یک قرار دارد که با استفاده از منابع واریز شده به صندوق ملی محیط زیست می‌توان عمده آلایندگی این صنعت بزرگ را کنترل کرد، همچنین شرکت ایرالکو و آلایندگی واحد آندسازی و صنایع الکل‌سازی که پساب آن وارد تالاب میقان می‌شود نیز در اولویت دوم و سوم قرار دارد.

میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه محیط زیست در سال‌های اخیر اجازه استقرار صنایع آلاینده در استان مرکزی را نداده است، گفت: اخیرا قانون خاک ابلاغ شده است که براساس آن حتی اگر معادن نیز تمهیدات لازم جهت حفظ محیط زیست را انجام ندهند در لیست واحدهای آلاینده قرار می‌گیرند.

وی اخذ مجوز جذب ۵ نیروی کارشناسی محیط زیست برای پایش صنایع، جذب و استخدام ۵ محیط بان در استان و اخذ مجوز  جذب ۷ محیط بان دیگر، خرید هلی‌شات برای پایش مناطق تحت مدیریت و حفاظت شده و گازکشی ایستگاه محیط بانی هفتادقله پس از حدود ۲۵ سال را از دیگر اقدامات صورت گرفته در مجموع محیط زیست استان مرکزی دانست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست در خصوص مقابله با تخلفات در استان اظهار کرد: با تلاش‌های یگان حفاظت، ۴۵ متخلف در حوزه صید و شکار غیرمجاز دستگیر شدند که این افراد به صورت ساماندهی شده برای شکار پرندگان شکاری از جنوب به مرکز کشور سفر می کنند و ذخایر ژنتیکی را به جنوب قاچاق کرده و به کشورهای حاشیه خلیج فارس می فروشند و اخیرا در شهرستان زرندیه سه مورد قبل از اقدام کشف و دستگیر شدند.

وی افزود: در سال جاری ۱۹ مورد تعرض به اراضی ملی در استان کشف شد و ۴ مورد دستور قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز صادر شد و به انجام رسید، همچنین ۱۵۷ اخطار آلایندگی نیز صادر شد که ۹۲ مورد در حوزه آلودگی هوا، ۶۲ مورد آلودگی پساب،  ۲۱ مورد آلودگی پسماند و یک مورد آلودگی توسط یکی از معادن بوده است.

میرزایی در خصوص احداث پتروشیمی الوند در منطقه شازند، بیان کرد: این پتروشیمی در سال ۱۳۹۰ به دنبال اخذ مجوز برای فعالیت بود، اما طبق مصوبه هیات وزیران استقرار صنایع در شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها ممنوع است مگر به شکل موردی هیات وزیران مصوب کند. از سال ۱۳۹۵ تاکنون این شرکت در صدد اخذ مجوز بود که محیط زیست به دلیل قرار داشتن در این شعاع مخالفت خود را اعلام کرد.

وی افزود: سرمایه گذار این پروژه درخواست خود را اصلاح کرد و در واقع به واحد تولید کننده پلی پروپیلن تبدیل شد که در نهایت با درخواست استاندار مرکزی در جلسه هیات دولت، هیات وزیران با صدور مجوز موردی با استقرار این واحد موافقت کرد، در واقع این شرکت یک تولیدکننده تک محصولی خواهد بود و توسط پالایشگاه شازند پشتیبانی خواهد شد، البته با توجه به محدودیت مکانی که این واحد دارد و مجوز دریافت شده احتمال توسعه محصولات خود در سال‌های آینده را نخواهد داشت هرچند که باید نظارت‌های لازم اعمال شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در خصوص پارک ملی شدن منطقه حفاظت شده هفتادقله اراک گفت: در سال جاری پیشنهاد پارک ملی شدن منطقه امن هفتاد قله(سیبک و چکاب) به وسعت ۱۲ هزار هکتار مطرح شد، استعلامات انجام شده است و امیدواریم در جلسه شورای عالی محیط زیست که در ماه جاری برگزار می شود با این پیشنهاد موافقت شود.

وی با اشاره به انجام اقدامات اولیه برای "رامسرسایت" شدن تالاب میقان اراک و مخالفت محیط زیست با اجرای طرح توسعه شرکت معدنی املاح ایران، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت آبی تالاب میقان اراک مطلوب است، مهاجرت پرندگان به ویژه پوست نازک‌ها آغاز شده است و در راستای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پایش منطقه در حال انجام است و خوشبختانه تاکنون موردی از ابتلا گزارش نشده است، علاوه بر اقدامات مراقبتی، ارتقای مدل سوم تصفیه خانه فاضلاب شهر اراک امسال بهره‌برداری می‌شود و مدل چهارم نیز طراحی شده است که این امر می‌تواند به کیفیت آب ورودی به تالاب کمک کند.

میرزایی اضافه کرد: با توجه به اینکه آب شیرین ورودی به تالاب باعث رشد نی‌ها شده است درصدد توانمندسازی جوامع محلی برای استفاده از این نی ها هستیم و ایجاد ایستگاه پایش موبایلی پارامترهای آلودگی آب تالاب نیز از اقداماتی است که امسال به انجام رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا صنایع آلاینده منطقه حفاظت شده اراك استانی اجتماعی استان مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان صندوق ملی محیط زیست محیط زیست استان مرکزی عوارض آلایندگی استقرار صنایع سال جاری آلودگی هوا اخذ مجوز شهر اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۰۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری

آفتاب‌‌نیوز :

با پیشرفت فناوری در این روز‌ها، دستگاه‌ها و تجهیزات مکانیزه برای نظافت و بهبود کیفیت فرآیند تمیزکاری در فروشگاه‌ها و مراکز تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند که یکی از آن‌ها، جاروبرقی مرکزی است. به همین علت در اینجا قصد داریم شما را بیشتر با دستگاه‌های نظافت اداری و تجهیزات مورد نیاز آن آشنا کنیم.

اهمیت نظافت محیط‌های تجاری

محیط‌های تجاری نقش بسزایی در حفظ سلامت و ایمنی، رضایت مشتریان و افزایش بهره‌وری کارکنان دارند. این مکان‌ها هر روز میزبان صد‌ها یا حتی هزاران مشتری هستند که در تعامل با کالا‌ها و تجهیزات مختلف، در خطر انتقال میکروب‌ها و ویروس‌ها قرار دارند.

بنابراین، نظافت منظم و صحیح این مکان‌ها برای حفظ سلامت و ایمنی آن‌ها امری حیاتی است. همچنین، نظافت مناسب محیط‌های تجاری می‌تواند به کاهش خطر انتقال بیماری‌های عفونی و ویروسی کمک کند، به‌ویژه در شرایط شیوع بیماری‌های همه‌گیر مانند COVID-۱۹.

تجهیزات مورد نیاز برای نظافت

عموما نظافت در محیط‌های تجاری به ۲ روش دستی و مکانیزه انجام می‌شود. بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری و کارآمد‌ترین شیوه این است که از تجهیزات صنعتی مانند اسکرابر و جاروبرقی مرکزی استفاده شود. تجهیزات دستی مانند تی شور، دستمال تمیز و مواد ضدعفونی که در نظافت محیط تجاری نیز به‌کار برده می‌شوند نیز می‌توانند کاربردی باشند.

هدف اصلی از نظافت محیط‌های تجاری، بهینه‌سازی و زیبایی محیط کار، افزایش کارایی کارمندان، افزایش انگیزه آن‌ها، بهبود بهره‌وری و جلب توجه مشتریان و بازدید‌کنندگان است.

نظافت محیط تجاری به روش دستی

تمیز کردن فضا‌های تجاری و اداری شامل پاک کردن شیشه‌ها، لوازم الکترونیکی، صندلی‌ها و سرویس‌ها می‌شود که اغلب با استفاده از مواد شوینده صورت می‌گیرد. اما برخی از قسمت‌های تجاری یا اداری نمی‌توانند با روش دستی تمیز شوند.

اداره‌ها یا محیط‌های تجاری نیازمند نظافت روزانه و منظم هستند و به‌کارگیری روش‌های سنتی، احتمالا به کیفیت نظافت و همچنین ایمنی افراد آسیب می‌رساند. بنابراین، بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری، مخصوصا کفپوش‌ها، مربوط به تجهیزات مکانیزه و صنعتی می‌شود.

نظافت محیط تجاری با اسکرابر صنعتی

از‌جمله تجهیزات نظافتی پرکاربرد در محیط‌های تجاری، می‌توان به اسکرابر یا زمین شوی‌های صنعتی اشاره کرد. استفاده از دستگاه کفشوی برای شستشوی روزانه، بهترین روش برای نظافت کفپوش‌های راه‌رو‌ها و سالن‌ها است.

با توجه به فعالیت‌های پر رفت‌وآمد در این مکان‌ها، معمولا زمان کافی برای خشک شدن سطوح فراهم نیست. به همین دلیل، سیستم خشک‌کن این اسکرابر‌ها فورا پس‌از شستشو، سطوح را خشک می‌کند تا از لغزندگی و آسیب به افراد جلوگیری شود.

نظافت محیط تجاری با جاروبرقی صنعتی

اهمیت نظافت محیط‌های تجاری

یکی دیگر از وسایل نظافتی کاربردی در محیط‌های تجاری، جاروبرقی صنعتی است. این وسیله علاوه‌بر جمع‌آوری آلودگی‌های مختلف، برای تمیز کردن سطوح، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از جاروبرقی‌های صنعتی با هدف هفته‌ای یکبار نظافت استفاده می‌کنند. به همین دلیل می‌توان گفت که بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری برای جلوگیری از پخش شدن آلودگی و گرد‌و‌غبار، همین جاروبرقی‌های صنعتی هستند.

سوییپر صنعتی

برای پاکسازی مناطق تجاری، به‌کاربردن یک سوییپر صنعتی بسیار موثر است. این دستگاه با مکانیزم خود، تمام آلاینده‌ها را جمع‌آوری و در مخزن خود نگهداری می‌کند. این ابزار‌ها به‌صورت دستی یا خودکار قابل استفاده هستند.

برای نظافت مناطق آلوده در ساختمان‌های تجاری، این ابزار بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری است، زیرا می‌تواند فضا‌های بسیار بزرگ را نیز پاک‌سازی کند.

معایب نظافت سنتی مراکز تجاری

روش سنتی نظافت مراکز اداری با استفاده از سطل و تی، مشکلات بسیاری دارد. اولین مشکل این است که بسیار زمان‌بر بوده و برای نظافت یک محیط اداری بزرگ، کاربرد زیادی ندارد. همچنین، نیاز به تعداد زیادی نیروی انسانی برای انجام این روش وجود دارد که باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود.

استفاده زیاد از آب و مواد شوینده نیز از دیگر معایب این روش شناخته شده که هزینه‌ها و آلودگی محیط را بالا می‌برد. همچنین این شیوه، تمیزی کاملی ایجاد نمی‌کند و برخی از آلودگی‌ها ممکن است باقی بمانند. نهایتا، این راه‌کار احتمالا باعث لغزندگی سطح زمین و آسیب به افراد نیر خواهد شد.

خرید تجهیزات نظافت صنعتی

خرید تجهیزات نظافت صنعتی

برای انتخاب بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری، باید به عوامل مختلفی توجه کنید. قبل‌از خرید جاروبرقی هتلی و تجهیزات نظافت صنعتی باید مواردی را مشخص کنید. برای مثال، میزان آلودگی محیط، فراوانی نیاز به نظافت، اندازه سطح مورد نظافت و نیاز به تجهیزات مکانیزه عوامل مهمی محسوب می‌شوند.

باید توجه داشت که آیا محیط مورد نظافت باز یا بسته و میزان آلودگی آن چگونه است. انتخاب نادرست باعث نارضایتی افراد در نتایج می‌شود و همچنین زمان و هزینه بیشتری را به‌همراه خواهد داشت.

شرکت کسری، به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تجهیزات نظافت مکانیزه صنعتی، انواع دستگاه‌های نظافت مانند جاروبرقی مرکزی، جاروبرقی صنعتی و جاروبرقی هتلی را به شما ارائه می‌دهد. این شرکت می‌تواند نیاز‌های شما برای نظافت انواع محیط‌ها را برطرف کند. با مشاوره و راهنمایی از کارشناسان شرکت کسری، می‌توانید دستگاه مناسب برای نظافت محیط تجاری خود را انتخاب کنید.

شرکت کسری با استفاده از نرم‌افزار‌های مهندسی و فناوری‌های پیشرفته در طراحی قطعات و دستگاه‌های جاروبرقی، به‌وسیله دانش فنی و تجربه درزمینه ساخت قالب‌های اختصاصی برای قطعات جاروبرقی، امکان تولید محصولات متنوع و باکیفیت بالا را فراهم می‌کند.

دیگر خبرها

  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • اختصاص عوارض آلایندگی به کهگیلویه و بویراحمد
  • ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟